<

Nyelv:

CENTRIFUGAZSÁKOK, CENTRIFUGALAPOK

Centrifugazsákokat és centrifugalapokat partnereink közül több iparág képviselője is használ a szűrési folyamataihoz. Ezt a terméktípust szállítjuk gyógyszeripari, vegyipari és élelmiszeripari szűrésekhez, valamint szennyvízkezeléshez.

A géptípustól függően – a különböző konfekciós technológiáknak és alapanyagoknak köszönhetően – a centrifugazsákok és centrifugalapok legszélesebb kínálatával állunk vevőink rendelkezésére.

Kínálatunkban szerepelnek az intermedier folyamatoknál használt hagyományos alapanyagból, hagyományos kivitellel készült centrifugazsákok és centrifugalapok mellett a legmodernebb technológiával készült, kifejezetten ehhez a felhasználáshoz kifejlesztett alapanyagokból konfekcionált termékek, melyeket a szövet szálmentes tulajdonsága miatt a végtermékek szűréséhez ajánlunk.  

Alkalmazott alapanyagok:

  • hagyományos, vágott szálból készült, 100 % pamut nyers vagy fehérített, illetve 100 % poliészter szűrőszövetek kb. 30 micron szűrési tartományban
  • mono- és multifilament szálból készült PES, PA, PP alapanyagú szűrőszövetek 1-50 micron között
  • 1-50 micron közötti pórusméretű, speciális, a centrifugazsákokhoz és centrifugalapokhoz kifejlesztett, 100 % PP vagy PES alapanyagú dupla duplaszövetek (DLW).

Az előállítandó konfekcionált termék bemintázása hozott mintadarab vagy helyszíni méretezés alapján történik. Szakembereink – amikor a partnerünknél az üzemi körülmények lehetővé teszik, előre egyeztetett időpontban – felkeresik vevőinket, hogy a helyszínen pontos méretet vegyenek a gépről, amelyben a terméket használni fogják. A kapott adatok alapján a szabászatunk elkészíti a konfekcionálandó termék műszaki rajzát és kiviteli leírását.

A centrifugazsákok és centrifugalapok konfekciós kivitelezésénél a legkülönbözőbb megoldásokat alkalmazzuk. Készítünk:

  • támasztószövet nélküli és támasztószövettel erősített centrifugazsákokat
  • hőkéssel méretre vágott centrifugalapokat, saját anyagával vagy segédszövettel szegett, gyűrűházas, zsinóros, lockolt, átlapolós vagy végtelenített centrifugalapokat támasztószövet nélküli és támasztószövettel erősített kivitelben függőleges és vízszintes tengelyű centrifugákhoz, valamint inverter fugákhoz.

A szűrőszövet gyártók által, elsősorban a centrifugákhoz kifejlesztett duplaszövet (DLW = Double Layer Weave) forradalmasította a centrifugákhoz készített termékek gyártását. Speciális szerkezetének köszönhetően egyszerűsíti mind a konfekciós technológiát, mind a felhasználói kezelést.

A DLW szövetek lényege, hogy egy szöveten belül megvalósul a szűrőréteg és a támasztóréteg funkciója. Ennek köszönhetően felhasználáskor nem kell számolni a szűrőszövet és támasztószövet összevarrásakor, a szűrőfelületen keletkező tűlyuk okozta esetleges anyagveszteséggel.

A kalanderezett kikészítésű monofilament szűrőréteg biztosítja a kiváló lepényleválást, a monofilament támasztószövet pedig optimalizálja a folyadékelvezetést, ezzel is növelve a szűrési folyamat hatékonyságát. Ezeknek a szöveteknek anyagukból és szerkezetükből fakadóan hosszú az élettartamuk, könnyű a kezelésük, gépbe történő beszerelésük. Mindezek a tulajdonságok csökkentik az állásidőt, javítva ezzel a szűrési folyamat gazdaságosságát.

Kérjen ajánlatot most! Munkatársaink 24 órán belül válaszolnak!