<

Nyelv:

Egyedi konfekció

A Rimóczi és Társa Kft. induló tevékenysége – már az 1996-os megalakulásakor – a konfekcionált szűréstechnikai termékek gyártása volt. Az évek során a cég tevékenységi köre jelentősen bővült ugyan, de meghatározó piaci jelenlétünket elsődlegesen továbbra is a saját konfekcióüzemünkben készített szűréstechnikai termékek gyártása biztosítja.

Konfekcionált termékeinket a budapesti és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található rudolftelepi üzemünkben gyártjuk.

Cégünket különböző pályázati támogatások segítségével folyamatosan fejlesztjük. Egy ilyen lehetőségnek köszönhetően a közelmúltban a Rudolftelepen található telephelyünkön egy új csarnok felépítésével bővítettük gyártásunk kapacitását. Itt konfekcionáljuk a speciális célgépeket igénylő termékeinket, illetve a nagyobb szériás rendeléseink is ebben az üzemben készülnek. A pályázati lehetőségeknek köszönhetően folyamatosan korszerűsítjük gépparkunkat, hogy a különböző iparágak legmagasabb minőségi elvárásainak is naprakészen meg tudjunk felelni. Legutóbbi beruházásaink egyikeként egy lézer-szabászgépet üzemeltünk be, melynek segítségével jelölésmentesen, precíziós pontossággal tudjuk előkészíteni a varrási folyamatokhoz az alapanyagokat vagy konfekcionáljuk készre a varrást nem igénylő saját gyártású termékeinket.

Konfekcióüzemünkben a magyarországi ipar számos területére gyártunk szűréstechnikai alkatrészeket, de ezek közül a legjelentősebb részt a gyógyszer- és az élelmiszeripar számára készített termékek gyártása teszi ki. Mivel az utóbbi években a cég forgalma, ezzel együtt a gyártás mennyisége is jelentősen megnőtt, illetve az előbb említett két terület egyre szigorúbb előírásokat és kiemelt minőséget követel meg, ezért 2014-ben egy integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése mellett döntöttünk. Ezen rendszer biztosítja a gyártási és kereskedelmi folyamataink lépésről lépésre történő nyomon-követhetőségét és a saját gyártású termékeink reprodukálhatóságát. A gyártás során létrejött egyedi azonosítókból a rendszer állítja elő a legtöbb iparágban ma már nélkülözhetetlen, termékhez kapcsolódó, speciális dokumentumokat (pl. műbizonylatok, termék adatlapokok…stb.). A rendszer zártsága garantálja a bizonylatokon szereplő adatok helyességét.

Saját gyártású termékeinkhez – a vevői igényekhez igazítottan – különféle beszállítók alapanyagait használjuk. Termékportfóliónkban megtalálhatóak a hagyományos, vágott szálból készült szövetek, a nemszőtt textíliák széles választéka és a legmodernebb fonalgyártási technológiával létrehozott mono- és multifilament szálból készült szűrőszövetek is. Az alkalmazott szövetek alapanyagát a felhasználási terület fizikai és kémiai elvárásainak megfelelően választjuk ki és ajánljuk vevőinknek. A leggyakrabban használt és forgalmazott szöveteink alapanyagai:

  • pamut
  • poliészter
  • poliamid
  • polipropilén
  • teflon és teflonszármazékok.

Hogy a különböző alapanyagoknak milyen az ellenállóképessége különböző fizikai és kémiai közegben, az alábbi két dokumentumban részletesen is megtekinthetik:

A különböző alapanyagokon kívül a szövetek speciális kikészítési eljárásai is szélesítik kínálatunkat (hőrögzített, antisztatikus, kalanderezett szövetek; antisztatikus, kalanderezett, olaj- és víztaszító felületkezelésű vagy teflonmembrán bevonatos nemszőtt textíliák…stb.).

Az előállítandó konfekcionált termék bemintázása hozott mintadarab vagy helyszíni méretezés alapján is történhet. Szakembereink – amikor a partnerünknél az üzemi körülmények lehetővé teszik, előre egyeztetett időpontban – felkeresik vevőinket, hogy a helyszínen pontos méretet vegyenek a gépről, amelyben a terméket használni fogják. A kapott adatok alapján a szabászatunk elkészíti a konfekcionálandó termék műszaki rajzát és kiviteli leírását. Nagyobb tételű gyártások megkezdése előtt általában méretpróbához mintadarabot készítünk.

Keressék szakembereinket és mi elkészítjük Önöknek a legbonyolultabb igényeknek megfelelő terméket is!

Küldjön üzenetet most! Munkatársaink 24 órán belül válaszolnak!