<

Nyelv:

Élelmiszeripar

A magyar élelmiszeripar az ország természeti adottságainak köszönhetően évszázados hagyományokkal rendelkezik. Bár az utóbbi években jelentős átalakuláson ment keresztül az élelmiszeripar különböző ágazatainak százalékos megoszlása, összességében még mindig a harmadik legjelentősebb iparág Magyarországon.

A Rimóczi és Társa Kft. auditált gyártóként húsz éve gyárt és szállít szűréstechnikai termékeket a magyar élelmiszeripar legfontosabb szereplőinek. Az egyedileg konfekcionált saját gyártású termékeink és beszállító partnereink késztermékei egyaránt az iparág által megkövetelt legmagasabb elvárásoknak megfelelő technológiával és minőségben készülnek.

A saját konfekcióüzemünkben gyártott szűréstechnikai termékeink jelentős részét – a gyógyszeripari termékek mellett – az élelmiszeripar különböző ágazatai számára szállítjuk. A gyógyszeripar mellett az élelmiszeripar az a terület, ahol a minőség mellett a másik legfontosabb elvárás a megfelelő dokumentáltság. A 2014-ben bevezetett integrált vállalatirányítási rendszerünk biztosítja a gyártási és kereskedelmi folyamataink lépésről lépésre történő nyomon-követhetőségét és a saját gyártású termékeink reprodukálhatóságát. A gyártás során létrejött egyedi azonosítókból a rendszer állítja elő a termékhez kapcsolódó, speciális dokumentumokat (pl. műbizonylatok, termék adatlapokok…stb.). A rendszer zártsága garantálja a bizonylatokon szereplő adatok helyességét. A gyártáshoz használt alapanyagaink jelentős része rendelkezik élelmiszeripari tanúsítvánnyal.

Saját gyártású termékeinkhez – a vevői igényekhez igazítottan – különféle beszállítók alapanyagait használjuk. Termékportfóliónkban megtalálhatóak a hagyományos, vágott szálból készült szövetek, a nemszőtt textíliák széles választéka és a legmodernebb fonalgyártási technológiával létrehozott mono- és multifilament szálból készült szűrőszövetek is.

Az élelmiszeripar különböző ágazatai különböző elvárásokat támasztanak a termékkészítés szűrési folyamataiban használt konfekcionált alkatrészek alapanyagával szemben. Bizonyos termékek gyártásakor még alkalmazhatóak a hagyományos, vágott szálból készült alapanyagok, de az élelmiszeriparban is egyre nagyobb azoknak a termékeknek az aránya, ahol már alapvető elvárás a szálmentesség, amit kizárólag a filament szálból készült alapanyagok biztosítanak. A megfelelő alapanyag kiválasztása mellett a műszálas alapanyagoknál alkalmazott konfekciós technológiánk (hőkéssel és lézergéppel történő szabás) biztosítja a szálmentességet.

Az alkalmazott szövetek alapanyagát a felhasználási terület fizikai és kémiai elvárásainak megfelelően választjuk ki és ajánljuk vevőinknek. A leggyakrabban használt és forgalmazott szöveteink alapanyagai:

  • pamut
  • poliészter
  • poliamid
  • polipropilén
  • teflon és teflonszármazékok.

A termékszűrés során használt eltérő körülmények miatt a megfelelő alapanyag kiválasztásának fokozott jelentősége van.

Hogy a különböző alapanyagoknak milyen az ellenállóképessége különböző fizikai és kémiai közegben, az alábbi két dokumentumban részletesen is megtekinthetik:

A különböző alapanyagokon kívül a szövetek speciális kikészítési eljárásai is szélesítik kínálatunkat (hőrögzített, antisztatikus, kalanderezett szövetek; antisztatikus, kalanderezett, olaj- és víztaszító felületkezelésű vagy teflonmembrán bevonatos nemszőtt textíliák…stb.).

Az előállítandó konfekcionált termék bemintázása hozott mintadarab vagy helyszíni méretezés alapján történik. Szakembereink – amikor a partnerünknél az üzemi körülmények lehetővé teszik, előre egyeztetett időpontban – felkeresik vevőinket, hogy a helyszínen pontos méretet vegyenek a gépről, amelyben a terméket használni fogják. A kapott adatok alapján a szabászatunk elkészíti a konfekcionálandó termék műszaki rajzát és kiviteli leírását. Nagyobb tételű gyártások megkezdése előtt méretpróbához mintadarabot készítünk.

A termékgyártás és értékesítés mellett, különböző karbantartási, veszélyes anyag tisztítás szolgáltatással is vevőink rendelkezésére állunk.

A gyártási és kereskedelmi folyamatainkat partnereink a saját előírásaik és elvárásaik alapján rendszeres időközönként auditálják, értékelik, és a kapott értékek alapján határozzák meg beszállítói besorolásunkat.

Kiemelt referenciák:

Hungrana, Magyar Cukor, KALL Ingredients, NT Élelmiszertermelő, Nestlé, PEZ, Aquarius Aqua, BUSZESZ

Kapcsolódó termékek

Vákuumszűrő-szalag

Dobszűrő vászon

Szűrőlap tárcsás szűrőhöz

Szűrőzsák Diastar szűrőhöz

Szitabevonat

Darabevonat

Szitazacskó

Vibroszita bevonat

Porszűrő zsákok

Küldjön üzenetet most! Munkatársaink 24 órán belül válaszolnak!