<

Nyelv:

Gyógyszeripar

Magyarországon az egészségipar, azon belül a gyógyászat, a gyógynövényipar, a gyógyszergyártás és a biotechnológia adja a gazdasági teljesítmény közel 10 százalékát. A gyógyszergyártás több mint 100 éves iparágként, az egyik legfontosabb termelő ágazat a magyar gazdaságban. A Rimóczi és Társa Kft. auditált gyártóként húsz éve gyárt és szállít szűréstechnikai termékeket a magyar gyógyszeripar legfontosabb szereplőinek. Az egyedileg konfekcionált saját gyártású termékeink és beszállító partnereink késztermékei egyaránt az iparág által megkövetelt legmagasabb elvárásoknak megfelelő technológiával és minőségben készülnek.

A saját konfekcióüzemünkben gyártott szűréstechnikai alkatrészek legjelentősebb részét a gyógyszeripar számára készített termékek teszik ki. A gyógyszeripari termékek esetében a minőség mellett a másik legfontosabb elvárás a megfelelő dokumentáltság. A 2014-ben bevezetett integrált vállalatirányítási rendszerünk biztosítja a gyártási és kereskedelmi folyamataink lépésről lépésre történő nyomon-követhetőségét és a saját gyártású termékeink reprodukálhatóságát. A gyártás során létrejött egyedi azonosítókból a rendszer állítja elő a termékhez kapcsolódó, speciális dokumentumokat (pl. műbizonylatok, termék adatlapokok…stb.). A rendszer zártsága garantálja a bizonylatokon szereplő adatok helyességét.

Hogy a gyógyszeripari elvárásoknak maximálisan megfeleljünk, 2014-ben a budapesti üzemünkben elkülönített gyártást vezettünk be azokra a termékekre, amiket erre a területre készítünk. Minden gyógyszeripari gyártásunkat a többi termék gyártásától elkülönítetten kivitelezzük, a gyártási folyamatot speciális fertőtlenítő takarítással indítjuk, melynek pontos menetét ISO 9001 rendszerünk gyártási folyamatainkat szabályozó részének Takarítási-fertőtlenítési utasítás fejezete tartalmazza.

A gyártási és kereskedelmi folyamatainkat partnereink a saját előírásaik és elvárásaik alapján rendszeres időközönként auditálják, értékelik, és a kapott értékek alapján határozzák meg beszállítói besorolásunkat.

Saját gyártású termékeinkhez – a vevői igényekhez igazítottan – különféle beszállítók alapanyagait használjuk. Termékportfóliónkban megtalálhatóak a hagyományos, vágott szálból készült szövetek, a nemszőtt textíliák széles választéka és a legmodernebb fonalgyártási technológiával létrehozott mono- és multifilament szálból készült szűrőszövetek is.

A gyógyszergyártás különböző fázisai különböző elvárásokat támasztanak a termékkészítés szűrési folyamataiban használt konfekcionált alkatrészek alapanyagával szemben. Intermedier termékek gyártásakor még alkalmazhatóak a hagyományos, vágott szálból készült termékek, de a végtermék szűrésénél ma már alapvető elvárás a szálmentesség, amit kizárólag a filament szálból készült alapanyagok biztosítanak. A megfelelő alapanyag kiválasztása mellett a műszálas alapanyagoknál alkalmazott konfekciós technológiánk (hőkéssel és lézergéppel történő szabás) biztosítja a szálmentességet.

Az alkalmazott szövetek alapanyagát a felhasználási terület fizikai és kémiai elvárásainak megfelelően választjuk ki és ajánljuk vevőinknek. A leggyakrabban használt és forgalmazott szöveteink alapanyagai:

  • pamut
  • poliészter
  • poliamid
  • polipropilén
  • teflon és teflonszármazékok.

A gyógyszeripari területen használt sokféle, agresszív oldószer miatt a megfelelő alapanyag kiválasztásának fokozott jelentősége van.

Hogy a különböző alapanyagoknak milyen az ellenállóképessége különböző fizikai és kémiai közegben, az alábbi két dokumentumban részletesen is megtekinthetik:

A különböző alapanyagokon kívül a szövetek speciális kikészítési eljárásai is szélesítik kínálatunkat (hőrögzített, antisztatikus, kalanderezett szövetek; antisztatikus, kalanderezett, olaj- és víztaszító felületkezelésű vagy teflonmembrán bevonatos nemszőtt textíliák…stb.).

Az előállítandó konfekcionált termék bemintázása hozott mintadarab vagy helyszíni méretezés alapján is történhet. Szakembereink – amikor a partnerünknél az üzemi körülmények lehetővé teszik, előre egyeztetett időpontban – felkeresik vevőinket, hogy a helyszínen pontos méretet vegyenek a gépről, amelyben a terméket használni fogják. A kapott adatok alapján a szabászatunk elkészíti a konfekcionálandó termék műszaki rajzát és kiviteli leírását. Nagyobb tételű gyártások megkezdése előtt méretpróbához mintadarabot készítünk.

Nemcsak a gyógyszeripari folyamatszűréshez, hanem a gyógyszeripar nem-technológiai szűréseihez (porleválasztás, légtechnika, szennyvízkezelés) is készítünk és szállítunk termékeket.

A termékgyártás és értékesítés mellett, különböző karbantartási, veszélyes anyag tisztítás szolgáltatással is vevőink rendelkezésére állunk.

Alkalmazási területek:

  • Gyógyszeripari porleválasztás (tablettázás, fluidágyas szárítás, porlasztva szárítás, granulálás és keverés, csomagolás)
  • Folyamatszűrési technológiák (termék szűrés, gáz és folyadék sterilizáció, fermentáláshoz kapcsolódó szűréstechnika, víztisztítás, víz-előkezelés)
  • Légtechnikai szűrés (tisztatéri szűrők, száraz hő sterilizáció, előszűrő rendszerek, aktív szenes szűrők)
    Szennyvízkezelés, vízelőkészítés

Kiemelt referenciák:

Egis, Richter, Chinoin, Teva, Xellia, Soneas, CF Pharma, Béres

Kapcsolódó termékek

Centrifugazsák, centrifugalap

Fluidágyas szűrőzsák

Gyertyaszűrő rendszerek, szűrőgyertyák

Tárcsás nyomószűrő

Zsákos szűrők

Porszűrő zsákok

Kérjen ajánlatot most! Munkatársaink 24 órán belül válaszolnak!