Nyelv:

Pályázat KFI_16-1-2016-0053

Rimóczi és Társa Szűrőbetéteket Gyártó, Forgalmazó és Szolgáltató Kft.

2017 – 01 – 20

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

KFI_16-1-2016-0053 – Innovatív kavitációs szűrőberendezések kifejlesztése szennyvizek szerves szennyeződéseinek hatékony eltávolítására és stabil kenőanyag emulziók előállítására

A KFI_16-1-2016-0053. számú, „Innovatív kavitációs szűrőberendezések kifejlesztése szennyvizek szerves szennyeződéseinek hatékony eltávolítására és stabil kenőanyag emulziók előállítására” pályázat keretén belül a Rimóczi és Társa Kft. kettős hasznosítási céllal két kavitációs berendezést fejlesztett ki.

A projekt összköltsége: nettó 336 769 800 Ft,

melyből a támogatás mértéke 70,07 %, azaz nettó 235 993 400 Ft.

A projekt tényleges kezdete: 2017.01.02.

A Rimóczi és Társa Kft. 1991. óta magas minőségű ipari szűréstechnikai termékek mind standard, mind pedig az egyes üzemi igényeknek megfelelően egyedi méretben történő gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A termékportfóliónkban megtalálható levegő-, folyadék- és porszűrők előállítása mellett teljeskörű műszaki, tervezési, kivitelezési és karbantartási feladatok ellátását is végezzük. A cég fő tevékenysége a 1392 ’08 Konfekcionált textiláru gyártása (kivéve: ruházat). A társaság a termékfejlesztési és technológiai fejlesztési tevékenységei során folyamatosan megvalósít kutatás-fejlesztést. Jelenlegi piaci pozíciónk nagy részben a kifejlesztett saját termékeknek köszönhető.

Jelen pályázatban célunk kifejleszteni két olyan kavitációs berendezést, melyekkel kettős hasznosítást célzunk meg:

1. Biológia hasznosítás:

korunk egyik legnagyobb problémája a rohamosan fejlődő társadalom megnövekedett ivóvíz szükségletének kielégítése. Az iható, tiszta édesvíz biztosítása meglehetősen nehéz, egyes országokban szinte megvalósíthatatlan feladat. A szennyvíz tisztítása még a fejlett gazdasággal rendelkező országok esetében is jelentős költséggel és környezeti terheléssel jár, míg a legtöbb fejlődő országban megoldhatatlan problémát jelent. Az álalunk megvalósítani kívánt prototípus berendezések alkalmasak ezen problémák megoldására.

2. Emulziók előállítása kenőanyagok stabilizálásával:

az emulziók stabilitása magasabb hőmérsékleten nagyon fontos, mert ha a vizes fázis szétválik az olajos fázistól, sem a kenőképesség, sem pedig a hőelvezetés nem lesz optimális. Az alkalmazás során számos esetben az emulziók fémforgáccsal, vagy egyéb szennyeződéssel terheltek, ezért szűrni kell őket.